Persoane Juridice

Pentru a-l ajuta pe Ștefănel, donațiile pot veni și din partea unei Sociețăti Comerciale. Mai jos aveți posibilitatea să descărcați contractul pentru donații.

Download: Contract de sponsorizare

* Info

Donații  Persoane Juridice din impozitul pe profit

Codul Fiscal vă permite acest lucru, iar donaţia dumneavoastră nu vă costă nimic.
Potrivit art.8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea  bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condiţiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind Sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

a) 3‰ din cifra de afaceri;
b) 20% din impozitul pe profit datorat;

Procedura este simplă: se calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit al companiei şi se încheie un contract de sponsorizare .
Cheltuielile sunt deductibile, deci costurile pentru companie sunt zero.

Exemplu:
O societate realizează profit de 100.000 lei
Impozitul pe profit datorat statului: 100.000*16/100=16.000 lei
20% din impozitul pe profit datorat: 16.000*20%=3.200 lei (valoarea deductibilă a sponsorizării)

Sponsorizarea este total deductibilă din impozit, dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal (să nu fie mai mare de 3‰ din CA şi 20% din impozit)

Direcţionaţi 20% din impozitul pe profit al companiei dumneavoastră pentru micutul Ștefan, prin încheierea unui contract de sponsorizare.

Vă mulțumim!